Camping Les Pieds dans l’Eau

Camping les Pieds dans l’Eau is prachtig gelegen in de punt van Bretagne. Zoals de naam al aangeeft, staat deze camping ‘met zijn voeten in het water’; de camping grenst direct aan de zee. Vanaf een groot gedeelte van de camping heb je dan ook prachtig uitzicht over de zee. Je kunt hier heerlijk vanaf de camping het strand op wandelen en genieten van de verschillende getijden. De doodlopende toegansweg naar de camping brengt je letterlijk midden in de natuur, omgeven door bossen en de zee.
De camping heeft in totaal zo’n 80 plaatsen waarvan Eva vakanties er ongeveer 30 a 40 van in gebruik heeft. Naast kampeerplaatsen bieden we hier ook enkele verschillende huuraccommodaties aan die per dag te boeken zijn.
Het sanitairgebouw is zeer degelijk en ruim opgezet en staat vrij centraal op de camping. Ook is hier een invalidenruimte met een goed begaanbare entree tot het gebouw.
Bij de ingang van de camping is het receptiegebouw met een klein winkeltje en een snackbar. Uiteraard worden er in het hoogseizoen wekelijks een aantal gezellige activiteiten georganiseerd waaronder een pizza avond, een BBQ avond of een afhaal-avond voor friet & snacks! Het gratis WIFI-punt bevindt zich eveneens bij dit hoofdgebouw.
 
De camping valt onder de gemeente Crozon; in deze stad, op 7 km. afstand van de camping, vind je alle nodige voorzieningen zoals supermarkten, bakkers, toeristen informatie, restaurantjes, etc. Op loopafstand van de camping ligt het gehucht Saint Fiacre, waar een groot voetbalveld is waar we wekelijks een toernooi organiseren. Als je de andere kant op loopt, kom je na 20 minuutjes bij het gehucht Le Fret, waar een buurtsuper is, een restaurantje en een haven. In deze haven vertrekt in het zomerseizoen ook een boot naar de stad Brest, welke je aan de overkant van de baai kunt zien liggen.
 

Faciliteiten op de camping

Snackbar/ terrasWiFi-puntSpeeltuin
TafeltennisKampvuurplaatsTrampolines
StrandVoetbalveld (500m.)Volleybalveld
WinkeltjeBroodserviceWasmachines
FietsverhuurAnimatieteam

Activiteiten op camping 

Het Eva-team biedt in de zomervakantie een heel breed programma activiteiten aan. We hebben zowel gratis als betaalde activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin! Hoewel we veel organiseren en er vaak wel iets te doen is, willen we ook benadrukken dat u zich niet verplicht hoeft te voelen om deel te nemen. Vakantie is natuurlijk een mooie tijd om ook gezamenlijk als gezin leuke dingen te ondernemen. Hieronder een aantal voorbeelden uit de vele activiteiten. Het definitieve programma voor de periode dat u komt, ontvangt u bij aankomst bij onze receptie. Een aantal activiteiten zijn vast onderdeel van het programma, namelijk de zondagse bijeenkomst, sing-in, kinderclub, zondagmiddag wandeling, sport en spel, pizza maken en kampvuur. Daarnaast bieden we ook een outdoor pakket aan, wat zowel vooraf als ter plaatse te boeken is. Naast het vaste programma worden er ook elk jaar ter plaatse nieuwe activiteiten aangeboden en worden er eveneens begeleide uitstapjes in de omgeving georganiseerd.

Gratis activiteiten, o.a.:

 • Kinderclub: drie keer in de week is er kinderclub voor alle kinderen die op de basisschool zitten. Soms zullen we een knutselwerkje maken, maar we gaan ook leuke spellen doen met elkaar, zoals het ruilspel of een fotospeurtocht!
 • Dienst en sing-in: deze worden door ons zelf georganiseerd, maar mocht u een instrument bespelen, neem deze vooral mee! Als u een keer een dienst of bijbelstudie wilt leiden, laat het ons dan weten. Tijdens de dienst is er een collecte voor het goede doel.
 • Sport en spel: dit zal minimaal twee keer in de week op het programma staan en de activiteiten zullen per week verschillen. Denk bijvoorbeeld aan een afmattende bootcamp, een voetbal- of volleybaltoernooi, aquajogging in het zwembad of waterpolo in het meer. Sport en spel is vanaf 11 jaar.
 • Kampvuur: dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de vakantie! Op de centrale vuurplaats zal een paar keer per week een kampvuur worden gehouden. Dit is een gezellige activiteit om nieuwe mensen te leren kennen, gekke grappen te maken of diepgaande gesprekken te voeren terwijl we in de vlammen staren.
 • Tieneractiviteit: op een aantal dagen van de week zullen er in de avond/ tegen de schemering ook enkele tienerspellen zijn. Deze activiteit is voor 12+. De spellen variëren elke week.
 • Sporttoernooi: een of meerdere keren per week vindt er een echt sporttoernooi plaats, met uiteindelijk een winnaar. Dit kan zijn een voetbal, volleybal of jeu de boules toernooi.

Betaalde activiteiten

 • Barbecue: elke week organiseren we voor de hele camping een barbecue. Een gezellige avond waarbij je voordelig met het gehele gezin uit eten kunt en in contact kunt komen met je medekampeerders. De barbecue bestaat uit een uitgebreid buffet met salades, groentes, brood en sauzen. De prijs is afhankelijk van het aantal stukken vlees dat je neemt.
 • Bingo: de altijd favoriete bingo is erg in trek, met leuke prijsjes. Voor slechts 75 cent per kaartje, met meerdere kansen op een prijs.
 • Pizza maken: een keer per week kun je meedoen aan het pizza maken. Je maakt je eigen bodem en belegt deze helemaal met wat je zelf lekker vind. Leuke activiteit voor de kinderen maar ook leuk met het gehele gezin!
 • Wijn en kaas proeverij: voor de 18+ is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de kaas- en wijnproeverij. Frankrijk is het land dat bekend staat om zijn wijnen en kazen. We zullen op een gezellige manier een aantal streekwijnen en kazen doornemen.
 • Kampvuur met brooddeeg: voor slechts 0,50 cent kun je een bolletje brooddeeg krijgen om boven het kampvuur te bakken. Zoek zelf vooraf je eigen stok of tak in het bos.
 • Mountainbike tocht met begeleiding.
 • Los mountainbike huren.
 • Elektrische fiets huren.
 • Vlotbouwen en varen.
 • GPS-tocht.
 • Boogschieten.
 • Laser gamen.
 • Bumperbal.

Actief pakket

Het Actief pakket bestaat uit:

 • vlot bouwen en varen
 • GPS-tocht
 • Boogschieten
 • Bumperbal

Ter plaatse: €25,00- of met vroeg boek korting: €22,50- (aan te geven op het reserveringsformulier).

Omgeving Crozon, Bretagne

Crozon wordt een schiereiland genoemd, omdat het bijna geheel omringd is door water. Het is een landschap waarin spectaculaire kliffen, heidevelden, de blauwgroene oceaan en heerlijke stranden elkaar afwisselen. Twee prima uitgangspunten om de streek te ontdekken zijn de havenstadjes Camaret-sur-Mer en Morgat. Wanneer je vanaf de camping noordelijk rijdt, naar de uithoek Roscanvel, kom je terecht in een prachtig natuurgebied met vele uitgezette wandelroutes. Geniet van het prachtige uitzicht, wandelend langs de stijle rotskust, tussen de heidevelden en bossen. Hier zie je vanwege de militaire geschiedenis ook vele vestingwerken en bunkers.

Steden en dorpen

Vanaf de camping zie je aan de overkant van de baai de haven- en marinestad Brest liggen. In de zomer kun je hier via een boot naartoe. De stad werd hard getroffen tijdens de,Tweede Wereldoorlog maar slaagde erin om zich op een fantastische manier te herbouwen. Bezoek hier onder andere het Chateau de Brest, waarin het nationaal marine museum is gevestigd.

Quimper; een historisch belangrijke, kunstzinnige en legendarische hoofdstad. Bewonder de prachtige gotische kathedraal Saint-Corentin en bewandel de geplaveide straten, over bruggetjes en langs de vakwerkhuizen. Elke zomer (21 tot 26 juli 2020) is er het Festival van Cornouaille; een grote bijeenkomst rond de Bretonse cultuur, met elk jaar meer dan 250.000 bezoekers.

Locronan is een karaktervol plaatsje en tevens historisch monument. Dit dorp, behorend tot de mooiste dorpen van Frankrijk, kent vele ambachtelijke kunstwinkeltjes, waaronder een glasblazerij. 

Strand en kust

Iets ten zuiden van Crozon ligt Plage de l’Ile Vierge; benoemd als een van de mooiste stranden van Frankrijk. Via een wat lastig kustpad, kun je afdalen om beloond te worden met een indrukwekkend uitzicht over de kliffen en golven. Je kunt hier heerlijk zwemmen. De natuurlijke baai, waar je heerlijk in kunt zwemmen wordt omringd door rotsen en pijnbomen. 

Nog iets zuidelijker, op de punt van het schiereiland ligt Cap de la Chevre; vanaf hier heb je een prachtig panorama met uitzicht op de baaien van Douarnenez en Morgat, en kliffen die zo’n 100 m hoog uit de zee oprijzen. De veelvuldige bewegwijzerde paden slingeren door heidevelden en tussen pijnbomen door en geven steeds een ander uitzicht.

Parken

Fun Parc Crozon is een leuk klimpark waar je tevens kunt Paintballen; website.

Oceanopolis in Brest bestaat uit 3 paviljoens met 50 aquaria en een miljoen vissoorten. Bekijk meer informatie op de website.

Een ander groot aquarium vind je in Audierne, ten zuiden van Crozon; l’Aquashow.

Voor ontspanning, zwemmen, spa en welness kun je terecht in Spadium, aan de rand van Brest.

 

Locatie camping Les Pieds dans l’Eau

Adres:

Routebeschrijving via Google Maps.

 

Volg ons

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op

Stel hem via WhatsApp: +31 619 24 77 01 Of stel hem hieronder;

Pin It on Pinterest

Share This