Camping Le Paradou

Le Paradou is gelegen aan de rand van het natuurpark Livradois-Forez, midden in Frankrijk, tussen de grote plaatsen Lyon en Clermont-Ferrand. In de omgeving liggen drie wat kleinere steden namelijk Roanne, Vichy en Thiers. Deze steden liggen allemaal op ongeveer 35 kilometer van de camping. In deze steden vind je treinstations voor als een deel van het gezin met het openbaar vervoer komt, maar ook de grote hypermarchés en winkelstraten. Op 12 en 18 km van de camping vind je ook supermarkten, groot genoeg voor al je dagelijkse boodschappen. Op slechts 1 km van de camping zit de buurtsupermarkt, die ook alle nodige producten verkoopt.
 
Zoals de naam Le Paradou al zegt is de camping een waar paradijsje. Gelegen midden in de natuur, met veel water en parkachtig ingericht. De naam Le Paradou is dan ook afgeleid van Paradis Doux; het zachte Paradijs. Doordat het terrein opgedeeld is in veel kleine veldjes merk je niet dat het al een redelijke grote camping is. Door het vele groen, water en de hoogteverschillen ervaar je deze camping als rustig, parkachtig en een heerlijke plek om de vakantie door te brengen. In combinatie met het ruime aanbod aan animatie of activiteiten willen de kinderen vaak het terrein niet af. Er is altijd wel iets te doen, denk bijvoorbeeld aan vissen, dammetjes bouwen in de rivier, spelen op het zandstrandje, voetballen of een hut bouwen in het bos. Naast deze mogelijkheden zijn er ook tal van andere faciliteiten die ervoor zorgen dat je op deze camping je eigen niet hoeft te vervelen.
 
De sportvelden die langs toegangsweg van de camping liggen bieden de mogelijkheid om met elkaar te sporten. Zo zijn er een omheind voetbal veld, badmintonveld, en volleybalveld. Tevens vind je hier ook een plek voor de tieners om met elkaar spelletjes te doen of een kampvuur te maken. Ook de zondagse samenkomsten en sing-inns bevinden zicht op dit veld. Dicht bij de camping maar ook in alle rust om samen te komen op de zondag.
 
Om u een indruk van deze camping te geven kunt u hier de plattegrond zien met de verschillende kampeervelden, de diverse huuraccommodaties en alle faciliteiten die er te vinden zijn.
 

Faciliteiten:

Restaurant/ snackWiFi-puntSpeeltuintjes
TafeltennisTafelvoetbalTrampolines
ZandstrandVoetbalveldPooltafel
BinnenzwembadVolleybalveldFietsverhuur
BuitenzwembadBadmintonveldKampvuurplaatsen
WinkeltjeBroodservice
 • activiteiten

Activiteiten op camping Le Paradou

Het Eva-team biedt in de zomervakantie een heel breed programma activiteiten aan. We hebben zowel gratis als betaalde activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin! Hoewel we veel organiseren en er vaak wel iets te doen is, willen we ook benadrukken dat u zich niet verplicht hoeft te voelen om deel te nemen. Vakantie is natuurlijk een mooie tijd om ook gezamenlijk als gezin leuke dingen te ondernemen.

Hieronder een aantal voorbeelden uit de vele activiteiten. Het definitieve programma voor de periode dat u komt, ontvangt u bij aankomst bij onze receptie. Een aantal activiteiten zijn vast onderdeel van het programma, namelijk de zondagse bijeenkomst, sing-in, kinderclub, zondagmiddag wandeling, sport en spel, pizza maken en kampvuur. Daarnaast bieden we ook een outdoor pakket aan, wat zowel vooraf als ter plaatse te boeken is. Naast het vaste programma worden er ook elk jaar ter plaatse nieuwe activiteiten aangeboden en worden er eveneens begeleide uitstapjes in de omgeving georganiseerd.

Gratis activiteiten, o.a.:

 • Kinderclub: drie keer in de week is er kinderclub voor alle kinderen die op de basisschool zitten. Soms zullen we een knutselwerkje maken, maar we gaan ook leuke spellen doen met elkaar, zoals het ruilspel of een fotospeurtocht!
 • Dienst en sing-in: deze worden door ons zelf georganiseerd, maar mocht u een instrument bespelen, neem deze vooral mee! Als u een keer een dienst of bijbelstudie wilt leiden, laat het ons dan weten. Tijdens de dienst is er een collecte voor het goede doel.
 • Sport en spel: dit zal minimaal twee keer in de week op het programma staan en de activiteiten zullen per week verschillen. Denk bijvoorbeeld aan een afmattende bootcamp, een voetbal- of volleybaltoernooi, aquajogging in het zwembad of waterpolo in het meer. Sport en spel is vanaf 11 jaar.
 • Kampvuur: dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de vakantie! Op de centrale vuurplaats zal een paar keer per week een kampvuur worden gehouden. Dit is een gezellige activiteit om nieuwe mensen te leren kennen, gekke grappen te maken of diepgaande gesprekken te voeren terwijl we in de vlammen staren.
 • Tieneractiviteit: op een aantal dagen van de week zullen er in de avond/ tegen de schemering ook enkele tienerspellen zijn. Deze activiteit is voor 12+. De spellen variëren elke week.
 • Uitstapjes: gezamenlijke uitstapjes die we vanaf de camping organiseren, zoals het bezoeken van de watervallen, kasteelruïnes of een grot in de omgeving.
 • Sporttoernooi: een of meerdere keren per week vindt er een echt sporttoernooi plaats, met uiteindelijk een winnaar. Dit kan zijn een voetbal, volleybal of jeu de boules toernooi.

 

Betaalde activiteiten

 • Barbecue: elke week organiseren we voor de hele camping een barbecue. Een gezellige avond waarbij je voordelig met het gehele gezin uit eten kunt en in contact kunt komen met je medekampeerders. De barbecue bestaat uit een uitgebreid buffet met salades, groentes, brood en sauzen. De prijs is afhankelijk van het aantal stukken vlees dat je neemt.
 • Bingo: de altijd favoriete bingo is erg in trek, met leuke prijsjes. Voor slechts 75 cent per kaartje, met meerdere kansen op een prijs.
 • Pizza maken: een keer per week kun je meedoen aan het pizza maken. Je maakt je eigen bodem en belegt deze helemaal met wat je zelf lekker vind. Leuke activiteit voor de kinderen maar ook leuk met het gehele gezin!
 • Wijn en kaas proeverij: voor de 18+ is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de kaas- en wijnproeverij. Frankrijk is het land dat bekend staat om zijn wijnen en kazen. We zullen op een gezellige manier een aantal streekwijnen en kazen doornemen.
 • Kampvuur met brooddeeg: voor slechts 0,50 cent kun je een bolletje brooddeeg krijgen om boven het kampvuur te bakken. Zoek zelf vooraf je eigen stok of tak in het bos.
 • Mountainbike tocht met begeleiding
 • Los mountainbike huren
 • Vlotbouwen en varen
 • GPS-tocht
 • Boogschieten
 • Laser gamen
 • Levend Tafelvoetbal
 • Waterbal

Actief pakket

Het actief pakket bestaat uit:

 • Vlot bouwen en varen
 • GPS-tocht
 • Boogschieten
 • Levend Tafelvoetbal

Ter plaatse: €25,00- of met vroeg boek korting: €22,50- (aan te geven op het reserveringsformulier).

 

Omgeving Camping Le Paradou

Het gebied is een midden gebergte (de camping ligt op 700m. hoogte), met een zeer divers landschap, prachtige uitzichtpunten, bossen en wateren. De omgeving leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld wandelen of mountainbiken, dankzij de vele uitgezette routes. De camping is gelegen tussen de 3 steden Vichy, Roanne en Thiers. Vlakbij is een skigebied waar je in de zomer op allerlei manieren de berg af kunt rijden of glijden. Ook zijn er een aantal meren en klimparken in de nabije omgeving.
Naast het mountainbiken is ook erop uittrekken met de racefiets hier heel goed te doen. Er zijn diverse leuke beklimmingen te doen en omdat het hier dunbevolkt is, is er weinig verkeer op de weg.
 
Deze regio en met name Vchy staat bekend om zijn vele waterbronnen. Er wordt ook wel gezegd dat in dit gebied de meeste watervoorraad van de wereld in de grond zit. Je kan dit zien aan de vele waterbronnen. Ook op de camping zijn er bronnen. Het water dat door de rivier stroomt die langs de camping loopt bestaat helemaal uit bronwater. Je kan dit ook goed zie aan de vele planten en bloemen soorten die er hier in de omgeving groeien.
 
Naast de vele sportieve opties zoals wandelen en fietsen kun je hier ook andere dingen bezoeken en bezichtigen hieronder een opsomming van de mogelijkheden.
 

Steden en dorpen

 • Vichy staat, zoals hierboven al vermeld, natuurlijk bekend om het bronwater en de diverse kuuroorden. Een mondaine stad met diverse prachtige gebouwen, winkelstraten en parken. Langs de stad loopt de rivier de Allier, waar je heerlijk kunt wandelen over de boulevard of het strandje.
 • Thiers, van vroeger uit bekend om zijn messenmakerijen, er zaten wel 800 messenmakers in Thiers. Tot op de dag van vandaag zijn er vele winkeltjes en ateliers waar messen gemaakt en/of verkocht worden. Tevens is er een museum over de messenfabricage.
 • Roanne; een ideale stad om een dagje te gaan winkelen. Behalve de gezellige binnenstad kun je ook rondom te stad vele grote winkels en hypermarkten bezoeken, zoals de Decathlon of E.Leclerc.
 • St. Jean – St. Maurice sur Loire; dit middeleeuwse dorpje is hoog gelegen op een heuvel langs de rivier de Loire. De toren in het dorp kun je beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de rivier.
 • Champoly; een dorpje op 18 km. van Le Paradou, waar vlakbij de ruïne van een kasteel ligt. Er is een wandeling vanuit het dorp, maar je kunt er ook met de auto naar toe. De ruïne heeft een strategische ligging met een fantastisch uitzicht van bijna 360°. Boven is een voor publiek gratis toegankelijke uitzichttoren met oriëntatie.
 • Lavoine; bekijk in Lavoine het Musée de la Maison du Bois et de la Forêt en de door water aangedreven klok. Tevens kun je vlakbij Rocher St. Vincent beklimmen; een hoog gelegen uitzichtpunt met oriëntatietafel.

Kastelen en ruïnes

 • Chateau de Montgilbert (16 km.); ruïne van een middeleeuwse versterking waar elk jaar nog door vrijwilligers wordt gewerkt om het op te knappen in originele staat. Vrij te bezoeken.
 • Chateau des Cornes d’Urfe (21 km.); kasteelruïne in Champoly; vrij te bezoeken.
 • Chateau de Busset (30km.); in de omgeving van Vichy. In juli en augustus te bezoeken, met rondleiding (betaald) en bezichtiging van de tuin; meer info.
 • Chateau de la Roche (45 km.); gelegen in de rivier de Loire, ten zuiden van Roanne. Bezoek met audio-tour of theatrale rondleiding. Klik hier voor meer informatie.
 • Chateau de la Palice (42 km.); Kasteel in Lapalisse, gebouwd tussen 11e eeuw en 13e eeuw. Info.
 • Chateau de Billy (47 km.); klik hier voor meer informatie.

Parken

 • La loge des Gardes; klein skigebied waar je in de zomer op allerlei manieren de berg af kunt glijden/ rijden. Een groot plezier voor kinderen/ tieners. Zie: website
 • Aventure Extreme; een groot klimpark met tokkelbanen bij een groot meer. Zie website
 • Parc le Pal; combinatie van pretpark en dierentuin op 1h20 vanaf Le Paradou. Zie: website
 • Villerest; een 33 kilometer lang stuwmeer dat intensief wordt gebruikt voor de waterrecreatie, met strandjes en eettentjes. Vlakbij kunt u een rondrit maken met een treintje. Zie: website
 • Puy de Montoncel; dit is hoogste berg in de nabije omgeving; de top is 1287 meter hoog. Hier starten diverse wandelingen en mountainbike tochten, o.a. een wandeling naar het ontspringen van de Besbre, het riviertje dat langs de camping loopt.
 • Vulcania; in het vulkaangebied bij Clermont-Ferrand ligt dit attractiepark waar je de wereld van de vulkanen kunt ontdekken. Zie website.

Overig

 • De meest dichtstbijzijnde wijnstreek is de Cote Roannais, tegen de stad Roanne aan gelegen. Het is mogelijk om bij een van de wijnboeren een rondleiding te krijgen en wijn te proeven en te kopen.
 • In het nabijgelegen dorp Ferrieres-sur-Sichon ligt de kleine grot ‘La Grotte des Fees‘. Nadat je de sleutel hebt opgehaald, kun je via een mooi wandelpad deze grot bereiken.
 • De botanische tuin Arboretum des Grands Murcins ligt op 25 km. van de camping, bij het plaatsje Arcon.

Supermarkten en weekmarkten

 • Carrefour in Saint Just en Chevalet (12 km.); in dit dorp is op donderdagochtend altijd markt.
 • Intermarche in Le Mayet de Montagne (18 km.); hier is de markt op maandagochtend.
 • Bij Roanne of Vichy vind je de grote hypermarche’s zoals E.Leclerc en de grote Carrefour, maar ook de Lidl en de Aldi.
 • Op zaterdagochtend is er markt in Cusset (voorstad van Vichy) en in Thiers.
 • Op vrijdagochtend is er markt in Roanne.
 
 

Locatie Le Paradou

Adres:
Le Moulin Poyet
42830 Saint Priest la Prugne

De afstand is ongeveer 850 kilometer vanaf Utrecht.

Er zijn twee goede opties om naar Le Paradou toe te komen. Dit kan zowel via Parijs als over Luxemburg. Hoewel het over Luxemburg 70 kilometer langer is, leert de ervaring dat het wel iets beter doorrijdt.
Als je liever snelweg/ tolweg vermijdt, kun je ook goed via Reims rijden. Je doet er een paar uur langer over, maar je ziet ook veel van het Franse binnenlandschap. Eventueel in combinatie met een overnachting en in twee dagen rijden is dit goed te doen.

Routebeschrijving via Google Maps.

Volg ons

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op

Stel hem via WhatsApp: +31 619 24 77 01 Of stel hem hieronder;

Pin It on Pinterest

Share This